Yaşam alanlarımıza ağaçlar ve çeşitli bitki türleri ile yayılan zararlı haşere türü olan Çıyanlara karşı etkin mücadele sürdürülmesi gereklidir. Ağaçlık alanlara yakın olan bölgelerde, kapalı alanlarda da yuva yapabilen Çıyan türüne karşın yapılması gereken tek şey çıyan ilaçlama işlemidir. Bu uygulama sanıldığı kadar kolay bir işlem değildir. Zararlı türleri ile sokması sonucu insan sağlığına ciddi zararlar veren çıyanlar fark edildiği an profesyonel ekipler tarafından yok edilmelidir. Çıyanların bireysel mücadele ile yok edilmesi mümkün olmadığı gibi, çok da tehlikelidir. Kaybedilen zaman kaybı ile beraber ekonomik zararınızı da hesap ederseniz, çıyanların yok edilmesinde profesyonel işlem tek çözümdür. Çıyan ile mücadele sırasında kurumsal firmalar ile çalışmak her zaman için daha doğrudur. Sizin de başınız çıyanlar ile dertte ise sektörde 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Güneş İlaçlama şirketimizi 7/24 arayarak kaliteli ve garantili hizmet alabilirsiniz.
Çıyanlardan Korunmak
Son derece zehirli olan bu haşerelerin bazı türleri, ölüme dahi neden olabilmektedir. Bu nedenle, çıyanların görüldüğü alanlarda acil şekilde çıyan ilaçlama yaptırmak son derece önemlidir. Vücutlarının altında onlarca ayakları bulunan çıyan böceği nemli alanlarda, ormanlık alanlarda, çürümüş kütüklerde, kayalıkların ve yaprakların altında yaşamaktadır. Firmamız uyguladığı kaliteli mücadele yöntemleri sayesinde, en küçük alanlara dahi nüfuz etmektedir. Personellerimizin uyguladığı sıvı, jel, kokulu ve kokusuz ilaçlarla kullanılan yöntemleri sayesinde en küçük alanlara dahi nüfuz etmekte ve her alanda kapsamlı olarak hizmet vermekteyiz.
Haşerelerin en önemli özelliklerinden biri hızlı bir şekilde yayılmaktır. Bunun için çıyan gibi tehlikeli bir tür fark edildiği an vakit kaybetmeden profesyonel teknikler ile yok edilmelidir. Çıyanlar yok edilmediğinde çok kısa bir zamanda yayılır ve yaşam alanımızı istila eder. Bunu önlemek için ilkel yollar ile mücadele etmeye çalışmak hem zaman hem de ekonomik kayıp olarak geri döner. Çıyanlar yumurta ile çoğalır ve yumurtalarını toprak altına gizler. Bu yumurtalar kısa zamanda üremekte ve eğer kısa zamanda gerekli müdahalede bulunulmazsa, çıyanlarla mücadele etmek çok zorlaşmaktadır. Firmamız, 7gün 24 saat boyunca gerçekleştirdiği hizmetlerle bu böceklere zamanında müdahalede bulunmaktadır.
Çiyan Sokması
Tehlikeli canlılar olan çıyanlar çok zehirlidir. Yaşadıkları alanlara ve türlerine göre zehirlerinin etkisi de değişmektedir. Sıcak ortamlarda yaşayan türleri çok daha zehirlidir. Etkili zehre sahip çıyanlar, ev içlerinde çok tehlikelidir. Çıyan sokması sonucu kişilerde şiddetli ağrı, baş dönmesi, üşüme, titreme, yüksek ateş gibi belirtiler görülür. Çok etkili zehre sahip olan türlerinin ısırması sonucu insanların felç geçirme olasılığı yüksektir. Çıyan sokması ya da çıyan ısırması gibi durumlar ile karşılaşmamak için bu haşerelerin görüldüğü ya da görülebileceği alanlarda mücadele yapılması gereklidir.
Kapalı mekânlarda sıkça karşılaşılan kırkayak böceği, uzun yapılı, tehlikeli ve bireysel mücadele ile kurtulması mümkün olmayan böcek türüdür. Her türlü alana girip çıkan kırkayak böceği, temas ettiği bölgelerden topladığı bakteri ve mikropları yaşam alanlarıma taşıdıkları için çok sayıda hastalığa da davetiye çıkarmaktadırlar. Kırkayaktan kurtulmak için profesyonel şirketlerden hizmet almak gerekmektedir. Firmamızı arayarak kırkayak ilaçlama konusunda hizmet talep edebilirsiniz.
Kırkayakların Özellikleri
Kırkayakların özellikleri arasında en bilindik şey kırkayaklı olduklarıdır. Ancak onun dışında halka arsında bu böceklere dair bilinen pek fazla bilgi yoktur. Çoğu zaman çok zararlı olmadıklarına dair bilinen çok yanlış bir algı vardır. Zira tırtıl ile kırkayak karıştırıldığı için insanlar bu canlıyı zararsız zannetmektedirler. Genel özelliklerine bakacak olursak şöyledir:
- Vücut yapısı bölmeler halinde olan kırkayağın her bir bölmesinde 2 ayağı bulunmaktadır. Boyutu daha uzun olanların ayak sayıları da daha fazladır.
- Ezilerek öldürüldüklerinde çok ağır bir koku yayarlar.
- Kapalı alanlarda, özellikle ağaçlık alanlara yakın evlerde sıkça görülürler.
- Vücudu uzun yapılıdır ve 40 ayağı vardır. Adını da bu özelliğinden almıştır.
- 10-15 cm civarlarında boyutları bulunan kırkayak böceği, kırkayak taşların altında, kayalıkların altında ve toprak içlerinde yaşar.
- Bu haşerelerden bireysel çabalar ile kurtulmak mümkün değildir.
- Renkleri ağırlıklı olarak kahverengi ve siyahtır.
- Kırkayak böceği otçul bir böcek türüdür.
- Görünüşleri daha çok çıyana benzer ve bu nedenle çıyan ile çokça karıştırılırlar.
- Bu canlılar yaklaşık 4500 türe sahiptir. Bazı kırkayak türleri, böcek ölüleri ile de beslenebilmektedir.
- Nemli ortamları severler ve genelde bu tür ortamlarda yuvalanırlar.
- Yumurta bırakma sistemi ile üreyen kırkayak böceği, yumurtalarını toprak içerisine gömer.
Kırkayak ilaçlaması işlemini kesinlikle yalnız başınıza yapmaya kalkmayın. Genel olarak bireysel yapılan işlemler hem randıman vermemekte hem de pek çok insan uygulama sonrası kendini zehirlemektedirler. Firmamızdan alacağınız kaliteli hizmet sayesinde kırkayaktan garantili kurtulmuş olursunuz.
Kırkayak – Çiyan Farkı
Kırkayak – Çıyan Farkı iyi bakıldığında çok basittir. Vücutları bölmeli bir yapıya sahip olan bu böceklerin her bölmesinde bir ayak vardır. Bazen bu bölmelerde farklı renklerde olabilir. Genellikle halk arasında çıyan böceği ile kırkayaklar karıştırılmaktadır. Fakat ikisini birbirinden ayıran en belirgin özellik kırkayakların her bölümde tek bir ayağı varken çıyanların her bir bölmede 2 ayağı bulunur. Ayrıca çıyanların ayakları zehirli etkiler bırakırken kırkayakların ayaklarında zehir bulunmaz.
Kırkayaklar Ne İle Beslenir?
Kırkayaklar Ne İle Beslenir? Sorusunun cevabına ise hem etçil hem de etçil olduklarını verebiliriz. Otçul olarak kırkayaklar bitkilerin yapraklarında görülür. Bitkilerin yeni sürgün vermiş dallarını ve en taze kısımlarını yemektedirler. Etçil olarak kırkayaklar ise kendilerinden daha ufak olan ve börtü böcek olarak tabir ettiğimiz küçük haşere türlerini yerler.
Kırkayaklar Nerelerde Yaşar?
Kırkayaklar Nerelerde Yaşar? Sorusunun cevabını merak edenler için söylemekte fayda var. Genellikle dağlarda, taş ve kaya diplerinde, mağaralarda, ağaç diplerinde, çayırlarda ve su kenarlarında yaşamaktadırlar. Evlerimize geliş sebepleri ise elbette misafirlik değildir. Çoğunlukla besin arayışı için gelirler. Ve kapı çalmak gibi bir adetleri de yoktur. Evlerdeki genel meskenleri ise çatı, bodrum, evin kapı ile pencere diplerinde yaşamaya başlarlar.
Kırkayaktan Kurtulmanın Yolları
Kırkayak ile mücadele için etkili şekilde uygulama yapan şirketimiz, 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Kırkayak ile mücadelede öncelikli olarak bilinmesi gereken şey şudur: Tek seferde onlarca yumurta bırakabilen kırkayaklar, belli bir sıcaklıktan sonra yumurtadan çıkarlar. 3-4 ay civarında değişen zaman diliminde de erişkin bir böcek olurlar. Dolayısıyla evinizde ya da size ait başka bir mekânda kısa sürede çok sayıya ulaşabilirler. Bunun dışında eğer bir kırkayak tarafından ısırılırsanız şayet mutlak surette doktora başvurmalısınız. Kırkayak ile bireysel olarak yapacağınız hiçbir müdahale sonuç vermez. Bir yolunu bulup mutlaka üreyip yine ortaya çıkacaklardır. Bu yüzden vakit kaybetmeden en uygun fiyatı ve kaliteli hizmeti aynı anda sunan 7/24 hizmet veren Güneş ilaçlama firmamızla iletişime geçiniz.